<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
SUPPORT

Groei-
Partner

Alex
Otten

"Mijn ervaring in overnames heeft mij geleerd dat je alléén sneller gaat, maar samen verder komt."

Hoi! Ik ben Alex, geboren in Den Haag, maar het overgrote deel van mijn leven woonachtig in het bourgondische Brabant. Ik kom uit een ondernemersgezin en wist altijd al dat ik ooit mijn eigen bedrijf wilde starten. Na de HTS Bedrijfskunde werkte ik bij een opleidingsinstituut dat computertrainingen verzorgde. Internet stond nog in de kinderschoenen, maar groeide snel. In 1996 werd mij de vraag gesteld om zelf websites te gaan bouwen. Dat was het moment waarop ik samen met een collega en een handvol meegenomen klanten, het bedrijf Estate startte. 

Vele succesvolle overnames later werd duidelijk dat Estate hetzelfde stond te gebeuren. Na de zomer van 2018 werd besloten dat Estate als vijfde partij zou aansluiten bij Weareyou, één van de grootste technologie-onafhankelijke digitale organisaties in Nederland. Wanneer onze Tilburgse vestiging samengaat met Den Bosch, nemen mijn compagnon en ik in 2019 afscheid van Weareyou.

 

MIJN START BIJ CUBICS

Ik was van plan een half jaar niks te doen, maar daar dacht het lot anders over. Al voor het einde van dat half jaar komt Cubics in beeld. Mijn goede vriend, Ard Smulders, vroeg of ik samen met hem zijn groeiplannen wilde gaan verwezenlijken. Mijn eerste gedachte? “Ik ken Ard al ruim 20 jaar, natuurlijk wil ik dat!” Sinds 2021 ben ik aan boord gestapt en zijn we hard op weg naar 150.000 Happy Users en meerdere mogelijke overnames van goedlopende bedrijven. Wij willen een speler van formaat worden in Nederland.

 

WAT CUBICS UNIEK MAAKT

Cubics is een gezond bedrijf en de organisatie is plat. We werken op basis van leiderschapsteams, met hele capabele mensen op de juiste plekken. Elke dag starten we exact om 08.37 uur met een korte meeting. Dat klinkt misschien willekeurig, maar dat maakt wel dat je het nooit vergeet!”

Bij Cubics is het hoogste doel: Happy Users. Dat mogen wij bij vele organisaties verzorgen door rust te brengen in IT, altijd en overal. Hierbij beloven wij zekerheid, veiligheid en foutloze IT. Vanuit een gebruiker bekeken herken ik persoonlijk heel sterk het gevoel van ‘het moet het gewoon doen!’. Daarom klinkt het mij prettig in de oren dat Cubics de gebruiker centraal zet en hen een servicedesk aanbiedt. Want de eindgebruiker moet een blije gebruiker zijn!

 

COMPAGNONS EN VRIENDEN

Dat Ard en ik goede vrienden zijn is een toevalligheid, maar wel een hele prettige. Het werkt fijn dat we in veel dingen hetzelfde zijn. De sleutel tot een succesvolle samenwerking met een compagnon is dat je steeds hetzelfde doel voor ogen hebt. We hebben geen last van twee kapiteins op één schip, onze taakverdeling is helder. En mijn rol? Net zoals ik ook drummer ben in een bandje; niet op de voorgrond, maar wel essentieel!

GROIEPARTNERS

Cubics heeft een aantal strategieën voor de toekomst bepaald, met Cybersecurity als grote speler. We willen groot denken, en daarvoor zijn we op zoek naar groeipartners met eenzelfde ambitie. We werken bij Cubics vanuit de 3V's: Vakmanschap, Vriendschap & Verantwoordelijkheid.

Deze eigenschappen zoeken wij ook in een groeipartner. Als het gaat om vakmanschap zoeken we een partner die weet waar hij/zij het over heeft, up-to-date blijft en het goed [wilt] doen. Verantwoordelijkheid zie ik als het hebben van een visie om een bedrijf te laten groeien. Ook een flinke portie lef is hier voor nodig. Vriendschap uit zich in het beleven van avonturen met elkaar, en dat mag af en toe best schuren, maar respect is hierbij het sleutelwoord om samen verder te komen!

Word ook een happy worker! 

Je collega’s leren je beter kennen tijdens de vele gezellige teammomenten zoals BBQ’s, (vrijdagmiddag)borrels en weekendjes weg.
Natuurlijk is er in deze bijzondere tijd helaas wat minder de gelegenheid om bij elkaar te zijn. Maar zodra dit weer kan... 

Werken bij Cubics betekent verder:

  • afwisselende werkzaamheden door uiteenlopende opdrachtgevers;
  • werken in een organisatie met flinke groeiambities;
  • uiteraard een goed salaris en interessante secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • onbeperkte vakantiedagen;
  • één baaldag in het jaar; 
  • een eigen Happiness Coach;
  • een uitstekende pensioenregeling;
  • èn als klap op de vuurpijl: je werkomgeving is er eentje om je vrienden jaloers me te maken. Super modern, ergonomisch verantwoord én de mogelijkheid om je collega’s te verslaan bij onze pool- en tafelvoetbalwedstrijden…

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures en kom erbij. Gezellig.

 

Kom ons team versterken!

Wil jij ook elke dag met veel plezier werken voor Happy Users? En wil je daten vanuit een prachtig kantoor in Tilburg met zo’n’n 50 collega’s die net als jij houdt van hard werken, maar ook een lolletje op zijn tijd?

Check dan dan van een van de openstaande vacatures iets voor jou is! Uiteraard is [deels] thuiswerken, zeker in deze tijd, ook mogelijk.

Interesse gekregen?
Kom een kopje koffie drinken!