<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
SUPPORT

Groei-
Partner

Ard
Smulders

"Verbinding is hét sleutelwoord als het gaat om overnames."

Hoi! Ik ben Ard, directeur van Cubics. Maar liefst 30 jaar geleden werd het eerste hoofdstuk van mijn verhaal bij Cubics geschreven. Tijdens mijn HEAO opleiding werkte ik mee binnen het bedrijf [wat toen nog van mijn vader was] met het wegbrengen van kantoorartikelen en meubilair. Al snel bleek dat mijn verhaal niet bij één hoofdstuk zou blijven. In 1995 kwam er een vacature vrij op de Automatisering afdeling en die uitdaging wilde ik wel aangaan!

De harde groei van de computerverkoop kwam als een geschenk voor mij. Ik heb daar altijd al interesse in, en passie voor, gehad. In 1998 vond mijn vader de automatisering allemaal een beetje te groot worden. Dat maakte inmiddels al 30-40% van het bedrijf uit. Zijn woorden: “Ik snap er niks van, dus misschien moet jij het maar overnemen”. Zo gezegd, zo gedaan. 

VERBONDEN MET CUBICS
Ik heb hart voor ons bedrijf. Na de HEAO had ik bij een bedrijf in Breda gesolliciteerd, ik was eigenlijk zo goed als aangenomen. Maar mijn intuïtie zei mij, dat Cubics de juiste keuze was. Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat mijn ondernemende karakter hier het beste tot uiting kon komen. Dat ik Cubics ooit over zou willen nemen, was namelijk iets wat ik op het vizier had.

ALEX OTTEN AAN BOORD
Ik heb in 2018 een serieus bod op onze IT gehad, maar ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Ik realiseerde me toen wel dat de markt dusdanig in beweging was/is, dat ik zelf ook groter moest worden. Eten of gegeten worden. Mijn goede vriend Alex, die ik iedere week zag, had net zijn bedrijf verkocht en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die kon ik hem wel geven! Ik had een ambitieuze stip op de horizon en realiseerde mij dat ik die uitdaging beter met een compagnon aan kon gaan. En laat dat nou precies de uitdaging zijn die Alex zocht!

Dat we nu samen aan het roer staan gaat gewoon hartstikke goed. Het was wel even wennen, omdat ik eerst natuurlijk alles alleen besloot. Nu moet ik af en toe loslaten, maar dat gaat me goed af en werkt vaak ook beter. Alex en ik hebben een goede verdeling van portefeuilles. We zijn samen aan het bouwen aan Cubics en we zijn bezig met verschillende overnames. De NIBC brengt hierin weer een mooie dynamiek. We hebben een flow die meezit, daar word ik wel vrolijk van.

WAT CUBICS UNIEK MAAKT
Het is gewoon mijn familie hier. Je hebt de oude garde hier nog zitten, maar ook nieuw talent en studenten. Dat creëert een melting pot aan ervaring, talent en een frisse blik. En dat we vorig jaar een 8 scoorden op de Happy Workers-meter is natuurlijk helemaal mooi!

Maar ik ben ook trots dat we halverwege 2021 Cybersecurity vanaf de grond hebben opgebouwd. Er staat nu echt een dienst die tractie begint te krijgen. We zijn het gewoon gaan doen, dat is kenmerkend aan mijn ondernemerschap. Gezonde brutaliteit en lef om te ondernemen.

GROEIPARTNERS
Met 30 jaar op de teller heb ik een bult aan ervaring. Maar ik heb ook het vermogen om vlug de win-win van een situatie in te zien. Dat vind ik het mooiste aan het spel wat we nu aan het spelen zijn, om ondernemers te helpen bij de volgende stap. Ik haal er voldoening uit om op een ander niveau te ondernemen en niet enkel op de organisatie te passen. 

Verantwoordelijkheid, vakmanschap & vriendschap

Wat ik in een overnamepartner zoek is op te hangen aan de kernwaarden van ons bedrijf, de 3V’s; verantwoordelijkheid, vakmanschap en vriendschap.

Verantwoordelijkheid in de zin dat de ondernemer de passie heeft om actief te blijven wanneer ze bij ons aan boord stappen. Niemand kent zijn medewerkers en klanten beter dan de ondernemer zelf. Die binding moet blijven. Als de ondernemer blijft zitten en een stukje terug investeert, dan verandert er in de organisatie vrijwel niks, maar rollen er wel allerlei voordelen uit.

Vakmanschap wordt eigenlijk al bewezen doordat een ondernemer zijn bedrijf tot een bepaald niveau heeft gebracht. Daar zijn bepaalde skills voor nodig, anders kom je daar niet. En dan doel ik voornamelijk op de verbindende kwaliteiten. Dat is iets waar wij veel waarde aan hechten en maakt ook onderdeel uit van de kernwaarde 'vriendschap'.

Ik zie dat namelijk als verbinden met elkaar, en met een open-mind de samenwerking aangaan. We gaan het ten slotte samen doen. Het moet niet zo zijn dat we een soort hiërarchie gaan creëren. Dan zijn we niet op de goede weg. Vriendschap is elkaar richting geven en een gezamenlijk doel voor ogen hebben. Alleen zo kunnen we onze ambities waarmaken!

Word ook een happy worker! 

Je collega’s leren je beter kennen tijdens de vele gezellige teammomenten zoals BBQ’s, (vrijdagmiddag)borrels en weekendjes weg.
Natuurlijk is er in deze bijzondere tijd helaas wat minder de gelegenheid om bij elkaar te zijn. Maar zodra dit weer kan... 

Werken bij Cubics betekent verder:

  • afwisselende werkzaamheden door uiteenlopende opdrachtgevers;
  • werken in een organisatie met flinke groeiambities;
  • uiteraard een goed salaris en interessante secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • onbeperkte vakantiedagen;
  • één baaldag in het jaar; 
  • een eigen Happiness Coach;
  • een uitstekende pensioenregeling;
  • èn als klap op de vuurpijl: je werkomgeving is er eentje om je vrienden jaloers me te maken. Super modern, ergonomisch verantwoord én de mogelijkheid om je collega’s te verslaan bij onze pool- en tafelvoetbalwedstrijden…

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures en kom erbij. Gezellig.

 

Kom ons team versterken!

Wil jij ook elke dag met veel plezier werken voor Happy Users? En wil je daten vanuit een prachtig kantoor in Tilburg met zo’n’n 50 collega’s die net als jij houdt van hard werken, maar ook een lolletje op zijn tijd?

Check dan dan van een van de openstaande vacatures iets voor jou is! Uiteraard is [deels] thuiswerken, zeker in deze tijd, ook mogelijk.

Interesse gekregen?
Ik drink graag een kopje koffie met je!